Femke Arnouts

Binnenkort: DAT GAT
(2024)

‘Het is bijzonder ja, net zoals het Noorderlicht bijzonder is. Of een vos. Of een wolk in de vorm van een hartje. Maar ik denk dat het verstandig is als we het gewoon laten. Dit is niet iets waar we iets mee moeten. Dat lijkt me duidelijk. Dit is niks voor ons. Het is iets voor de wetenschap. Of zelfs dat niet eens. Ik weet zeker dat ook zij zullen beamen dat dit niks is en ook niks worden zal.’

Een normale vrouw fietst op een normale dag over een normale dijk. Tot ze een enorm gat tegenkomt. Een gat waar ze zich, op onverklaarbare wijze, enorm tot aangetrokken voelt.
Een tweede vrouw volgt, voelt niets voor datzelfde gat en doet er vervolgens alles aan om de eerste vrouw daar weg te krijgen.
Het leegmaken van ons hoofd lijkt een steeds grotere daad te vereisen. Hoe radicaal kan die daad worden? Wat als ‘het niets’ vorm heeft gekregen en ineens voor je staat? Wat als je ‘niets’ aan kunt raken, ‘niets’ kunt voelen? Wat doe je dan?

Na voorstellingen als Je spaart zegels en dan ga je dood en Deze plek bestaat niet, komt Femke Arnouts met Dat Gat: een absurdistische voorstelling over het verlangen naar -en de angst voor- het niets.